Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tack Tingvalla IP

Idag är det en speciell dag. Sista stora friidrottstävlingen på Tingvalla IP innan arenan stängs ner. 103 år gammal stod den klar 1919 till SM-tävlingarna i friidrott. Genom åren har det arrangerats många stora evenemang och matcher på arenan för att inte tala om alla dagliga träningstimmar. Det är en uppskattad arena men också lite unik och omtalad för sitt ‘motorvägsbrus’ vid 200-starten och sju banor på upploppet.

Personligen har jag fina minnen kopplade till Tingvalla IP. Jag tränade friidrott där i ungdomsåren. Där hade jag mitt första sommarjobb som idrottsplatsvaktmästare när jag var 15 år och jag jobbade på Götas kansli några år i början av 2000-talet. Som förtroendevald har jag på senare år varit med och beslutat att området ska exploateras som del av finansieringen av de nya arenorna. Sportsligt minns jag också många häftiga ögonblick som Christians Olssons svenska rekord i tresteg, Holm vs Rybakov och så förstås när Lazio spelade inför storpublik.

Men tillbaka till dagens friidrottsfest Karlstad GP med svenska och lokala stjärnor som Daniel Ståhl, Fanny Roos och Henrik Larsson. Låt oss tillsammans skapa en hejdundrades avslutningsföreställning. Väl mött på Tingvalla IP i eftermiddag!

Tingvalla IP byggdes 1919, renoverades 1969 och gör nu sin sista säsong!
Annons
%d bloggare gillar detta: