Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tack för stödet!

Tack alla kommunmedborgare som röstat på Socialdemokraterna i årets lokala val. Vi ökar med drygt 20 procent eller 7,5 procentenheter till 36,7 procent och tar minst fyra nya mandat i kommunfullmäktige. Ett tag på valnatten var det upp fem mandat. Vi får se var det slutar. En fantastisk förbättring oavsett från ett val till ett annat. Er signal och önskan är tydlig. Ni vill se ett maktskifte i Värmlands residensstad. Vi ska göra allt vi kan för att förverkliga det men nu får vi alla ha tålamod och vänta in definitiva resultatet samt vad samtalen med andra partier kan leda till. Återigen stort tack för stödet!

Socialdemokraterna går också starkt framåt i Region Värmland och förhoppningsvis kan vi få till ett maktskifte även där. Sjukvårdsfrågan är väljarnas viktigaste fråga och det är dags för en ny ledning för sjukvården i Värmland. På nationell nivå gick vi också framåt och passerade 30 procent. Tyvärr ser det inte ut att räcka för fortsatt regeringsinnehav. Det är tungt och lägger en hel del sordin på glädjen från lokalvalet. Dels för att Sverigedemokraterna ser ut att få ett direkt inflytande över regeringspolitiken men också för att vi vet att med ett borgerligt styre blir det mindre statsbidrag till kommuner och regioner.

Avslutningsvis vill jag rikta ett varmt tack till alla valarbetare som slitit hårt den senaste månaden. Tack för alla dörrknackningar, insändare, inlägg i sociala medier, långa pass i valstugan, lappade brevlådor, arbetsplatsbesök och telefonsamtal. Tack till våra SSU-are, S-studenter, S-kvinnor och fackliga kamrater. Tillsammans har vi gjort en valrörelse som vi kan vara stolta över!

Jag och kollegan Linda Larsson glada över det lokala resultatet.
Annons
%d bloggare gillar detta: