Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Arenafestival

Äntligen så är då alla nya arenorna på plats och den här veckan öppnas de på bred front för allmänheten och föreningslivet. Den stora arenasatsningen grundar sig i en utredning som blev klar 2014, sedan tillsattes en projektledare 2016-17 och på våren 2018 slöts en bred sjupartiöverenskommelse. Året efter, juni 2019, avsattes 510 miljoner kronor i ett gemensamt budgetbeslut och nu hösten 2022 står de färdiga att användas. En lång tid kan man tycka men dessförinnan har frågorna diskuterats i decennier, inte minst frågan om tak över Tingvalla isstadion.

Hela den här veckan anordnas det aktiviteter i arenorna. Skolklasser som besöker, intressanta föreläsningar, matcher och uppvisningar, öppet hus och prova-på av olika slag. Jag hoppas att många kommunmedborgare nu tar chansen att bekanta sig med de nya anläggningarna. De är fantastiskt fina både in- och utvändigt med mycket trämaterial och ombonade med behagligt ljud och ljus.

Arenorna kommer att tjäna kommunen och regionen väl under många årtionden framöver och vara skådeplats för såväl vardagsträningar som stora publika evenemang. En enastående satsning på vinter- och sommaridrotter, killar och tjejer, ungdomar, bredden, allmänheten och eliten. En positiv injektion i en orolig tid. Slit dem med hälsan!

Se hela programmet för invigningsveckan här:

https://karlstad.se/idrottsfestivalen

Sola Arena
Tingvalla isstadion
Eva Lisa Holtz Arena
Bild från när konstgräsplanen invigdes i vintras. Nu är alla arenor klara.
Annons
%d bloggare gillar detta: