Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Rött kort FIFA

I tolv år har debatten rasat. Den om det bisarra med att förlägga fotbolls-VM till Qatar. Inför mästerskapet har det kommit många dokumentärer, artiklar och till och med böcker om processen och turerna bakom beslutet. FIFA har därtill gått igenom en intern kris under de här åren, en skandal kopplad till en bredare korruptionsaffär än just VM i Qatar.

Många tänkte nog att nu när FIFA väl tagit sig ända till mästerskapsstart så skulle man visa ett uns av självkritik och försöka sänka konfliktnivån med fotbollsvärlden och omvärlden. Istället spurtade man genom att för ett tag sedan uppmana alla deltagande lag att ‘fokusera på fotbollen istället för varje ideologisk eller politisk strid som existerar’. Ordförande Gianni Infantino använde sin presskonferens i helgen till nån form av omvänt brandtal och igår valde man att förbjuda lagkaptensbindlar med regnbågsfärger.

Att använda sådana kaptensbindlar på VM skulle plötsligt kunna ge gula kort hette det. Sådana bindlar som används på landskamper i parti och minut, i elitligor runtom i världen och i ungdomsfotbollen här hemma. FIFA har en hel avdelning med dokument på sin webbplats om mänskliga rättigheter och antidiskriminering. Men som alltid handlar det inte om vad man säger utan om vad man gör.

FIFA borde fokusera mer på det politiska och lämna fotbollen till landslagen. Rött kort FIFA!

Annons
%d bloggare gillar detta: