Blogg

Hela Karlstads kommun ska leva

När vi socialdemokrater talar om Karlstad så menar vi hela kommunen. Med det menar vi dels att all ordinarie kommunal verksamhet ska vara likvärdig i hela kommunen. Det ska byggas bostäder i hela kommunen, det ska finnas skolor, äldreomsorg och ett kultur- och fritidsutbud i hela kommunen. Det ska finnas goda kommunikationer och bra förutsättningarFortsätt läsa ”Hela Karlstads kommun ska leva”

Motioner, motioner, motioner

Socialdemokraterna i Karlstad lämnade in hela 31 motioner förra året. Klart flest av alla partier i kommunfullmäktige och väsentligt fler än 2020. Det är resultatet av ett medvetet arbete och nu ser man hur både kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges dagordningar fylls med motioner inom hela det kommunala verksamhetsfältet. Och det är brett. Vid gårdagens kommunstyrelse varFortsätt läsa ”Motioner, motioner, motioner”

Idrott och friidrott för alla

Det är mycket som händer nu organisatoriskt inom Svensk Friidrott. Med det nya året så sjösätts de nya större men förhoppningsvis också starkare distrikten. Man går från 23 till nio stycken. För Värmlands del innebär det att man går ifrån att vara ett eget distrikt till att ingå i Södra Svealand tillsammans med Närke, SödermanlandFortsätt läsa ”Idrott och friidrott för alla”

Äntligen är valåret här!

Julledigheten är lagd till handlingarna och vi är inne i valåret 2022. Så härligt för oss som älskar valrörelser och politiska diskussioner i alla dess former. Just nu pågår ett intensivt arbete internt i partierna där valstrategier, handlingsprogram och listor till olika val tas fram. Sedan väntar den mer utåtriktade delen med torgmöten, dörrknackningar ochFortsätt läsa ”Äntligen är valåret här!”

God Jul!

Snart dags att lägga 2021 till handlingarna och blicka framåt mot valåret 2022. Året som gått har fortsatt präglats av pandemin. Först den positiva utvecklingen med återöppnande och vaccinering och nu på slutet en mer negativ utveckling med ökad smitta och återinförande av restriktioner. Vi får verkligen hoppas att 2022 innebär slutet på pandemin menFortsätt läsa ”God Jul!”

OS-bojkott eller inte

Det drar ihop sig till OS igen. Vinter-OS i Peking i februari. Och som vanligt föregås de sportsliga spelen av olika typer av idrottspolitiska frågor. Det brukar handla om dopning, arenabyggen, folkliga stödet och numera covidrelaterade aspekter förstås. När det handlar om en diktatur eller auktoritär stat så kommer också alltid frågan om en eventuellFortsätt läsa ”OS-bojkott eller inte”

Hela Sverige ska leva

Stockholms Handelskammare har tagit fram en talande bild som illustrerar medelsfördelningen per capita per län i förslaget till ny nationell plan för transportinfrastrukturen. På bilden ser man knappt Värmland samtidigt som flera färska utredningar visat att Värmlandsbanan har väldigt stora behov. Faktum är att sträckan Karlstad-Kil är landets hårdast belastade enkelspåriga järnväg. Det finns ocksåFortsätt läsa ”Hela Sverige ska leva”

Idrotten i fokus

Idrotten har stått i fokus på olika sätt sista tiden. Här lokalt har vi invigt de första anläggningarna i den stora arenasatsningen. För en dryg månad sedan öppnade ‘nya’ Tingvalla isstadion som äntligen fått väggar och tak. Förra veckan invigdes konstgräsplanen på Sannafältets sportcenter och jag fick dessutom göra en rundvandring och titta på kommandeFortsätt läsa ”Idrotten i fokus”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: