Blogg

Grönrött styre i Karlstad

Igår var en mycket speciell dag. Då berättade vi om det nya politiska styret för Karlstads kommun. Vi kallas oss det grönröda styret och det består av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Så kul och häftigt att vi kunnat få till den här spännande framtidskonstellationen. Här ser ni det pressmeddelande som gick ut igår eftermiddag. DetFortsätt läsa ”Grönrött styre i Karlstad”

Det blir förmodligen värre

Björn Söder blev inte talman och Jimmie Åkesson blev inte ordförande i riksdagens utrikesutskott. Inte heller ordförande i justitieutskottet. Men dra inte en lättnadens suck än. Regeringen har inte presenterats. Var hamnar annars Åkesson, Söder, Karlsson, Bylund och Vinge om de inte fått de tyngsta posterna i riksdagen…?

Arenafestival

Äntligen så är då alla nya arenorna på plats och den här veckan öppnas de på bred front för allmänheten och föreningslivet. Den stora arenasatsningen grundar sig i en utredning som blev klar 2014, sedan tillsattes en projektledare 2016-17 och på våren 2018 slöts en bred sjupartiöverenskommelse. Året efter, juni 2019, avsattes 510 miljoner kronorFortsätt läsa ”Arenafestival”

Tack för stödet!

Tack alla kommunmedborgare som röstat på Socialdemokraterna i årets lokala val. Vi ökar med drygt 20 procent eller 7,5 procentenheter till 36,7 procent och tar minst fyra nya mandat i kommunfullmäktige. Ett tag på valnatten var det upp fem mandat. Vi får se var det slutar. En fantastisk förbättring oavsett från ett val till ettFortsätt läsa ”Tack för stödet!”

Rivstart för framtidens gröna jobb

Idag är det Företagssalongen på Stadshotellet i Karlstad. En av flera viktiga mötesplatser för näringslivet i regionen. Vi socialdemokrater finns som vanligt på plats och presenterar våra populära 100 förslag för ett förbättrat företagsklimat i Karlstad. Men idag lanserar vi också vårt lokala vallöfte: Rivstart för framtidens gröna jobb i Karlstad. Socialdemokraterna vill leda klimatomställningenFortsätt läsa ”Rivstart för framtidens gröna jobb”

Äldrevänlig kommun

Igår besökte socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi Karlstad. Ardalan har under flera år kämpat för och till slut lyckats höja pensionerna i Sverige. Men det blev strid på kniven och en röst som avgjorde i riksdagen. Han höll ett brandtal på Stora Torget i Karlstad för att pensionerna behöver höjas ytterligare under kommande mandatperiod. Alla ska haFortsätt läsa ”Äldrevänlig kommun”

Skolsatsningar i hela kommunen

Utbildningsminister Anna Ekström besökte Värmland i veckan. Hon var både i Årjäng och Karlstad. Skolfrågan är prioriterad för oss socialdemokrater i årets val. Vi måste få bukt med marknadsstöket i skolan och det behöver finnas en jämlik skola i hela landet. I samband med besöket passade vi självklart på att fokusera på några av våraFortsätt läsa ”Skolsatsningar i hela kommunen”

Godshantering för gröna jobb

Vi socialdemokrater vill leda klimatomställningen och samtidigt säkra och skapa framtidens gröna jobb i hela landet. I det arbetet är transport och logistik en oerhört viktig del. Inte minst för Karlstad och Värmland med skogsnäringen, stora industrier och långa avstånd. Vi behöver flytta över stora volymer gods från lastbil till järnväg och sjöfart och dåFortsätt läsa ”Godshantering för gröna jobb”

Vårt Kronoparken kan bättre

Jag levde mina första dryga 20 år på Kronoparken. Så det var speciellt för mig att igår få presentera partiets valmanifest och lokala vallöften på just Kronoparken. Jag gjorde det tillsammans med min kommunalrådskollega Linda Larsson och vår partisekreterare Tobias Baudin. Socialdemokraterna är beredda att vända på varje sten för att bryta segregationen och taFortsätt läsa ”Vårt Kronoparken kan bättre”

Centrumhandeln sänkt av de blågröna

Det förekommer en del attacker på oss socialdemokrater nu i valrörelsen. Med andemeningen att vi har förslag som hotar Karlstads centrum och verksamheterna där. Det är fel, tvärtom lade vi en motion i augusti ifjol om ett centrumpaket som skulle stärka centrum både när det gäller avgiftsfria upplevelser och kommersiella aktörer. Däremot har det moderatleddaFortsätt läsa ”Centrumhandeln sänkt av de blågröna”

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: