Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Öppen Hearing i (S)

Imorgon lördag den 30 september kl 10.00 på Värmlands Museum är det en öppen Hearing med Socialdemokraternas representanter som kandiderar till riksdagen och till regionråd. Där har alla möjlighet att lyssna till deras tankar och idéer och även ställa frågor. Dock ska frågorna skickas in i förväg eller skrivas ner på plats för det är ett enormt tight program som ska avverkas. 20 riksdagskandidater och 3 regionrådskandidater som har 10 minuter var fördelat på egen presentation, frågor från moderatorerna och frågor från publiken. Det är jag och tidigare riksdagsledamoten Ann-Kristine Johansson som fått hedersuppdraget att leda utfrågningen.

 

Här finns en unik möjlighet att i ett tidigt skede lära känna Socialdemokraternas kandidater och delta i processen som ska leda fram till valsedlarna om ett knappt år. Ofta heter det att partiernas processer är helt slutna och att inte partierna syns mellan valen men det är inte sant. Det är Hearingen ett exempel på men också den kommande nationella höstkampanjen under veckorna 40-41. Då kommer Socialdemokrater runtom i landet att vara ute på alla möjliga utåtriktade aktiviteter och då finns chans att få information om partiets politik men också göra medskick kring frågor att driva framöver. Självklart är det också ett bra tillfälle att bli medlem!

 

Parallellt med att listorna för de olika valen tas fram så arbetar partierna nu med kommande handlingsprogram för kommun, region och riket. När det gäller det lokala handlingsprogrammet i Karlstad anordnas en rad work shops under hösten där alla medlemmar är välkomna att delta. Partierna är medlemsorganisationer men också den naturliga plattformen för dialog mellan medborgare, partimedlemmar och förtroendevalda. Vi ser en alltmer professionaliserad medborgardialog inom de offentliga institutionerna men det får aldrig ersätta samtalet mellan partierna och medborgarna.

 

Så det är inte bara på valdagen nästa år som Du har möjlighet att påverka. Du kan gå på Hearingen imorgon, Du kan prata politik under höstkampanjen, Du kan bli medlem, Du kan stå på en valsedel och Du kan bli förtroendevald. Vårt demokratiska system bygger på Ditt engagemang!

 

Välkommen till Värmlands Museum imorgon kl 10.00!

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: