Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Nyår för Näringslivsrådet

Karlstads kommun har ett Näringslivsråd som består av förtroendevalda (Per-Samuel Nisser är ordförande och jag är vice ordförande), några ledande tjänstepersoner från Tillväxtcentrum och så framförallt åtta företagare från helt olika branscher. De representerar alltså inte några organisationer utan sitter på ett personligt mandat och ger inspel och feedback kring kommunens näringslivsklimat och näringslivsarbete utifrån sina erfarenheter i vardagen.

 

Vi har entreprenören Hamid som driver det egna företaget inom belysning, vi har grisuppfödaren Johan, centrumhandlaren Stefan, Uno från processindustrin, Helena från besöksnäringen, Åsa från IT-branschen, Anna från postsvängen och redovisningsekonomen Roger. En driftig skara som sitter på enorm kompetens och erfarenhet och som kan ge ögonvittnesskildringar direkt från fältet och som vågar kritisera och berömma kommunen utan filter.

 

I veckan var vi på det årliga internatet som avslutar ett verksamhetsår och startar nästa och det är som vanligt när det är ‘årsmöte’ att man blir imponerad över hur mycket man hinner på ett år. Det är flera ordinarie protokollförda möten, det är rankingresultat, det är studiebesök hos några av rådsmedlemmarna, det är gäster på mötena (bla universitetets nya rektor Johan Sterte, riksdagsledamöterna Christian Holm Barenfeldt (M) och Lars Mejern Larsson (S) och Business Värmlands Göran Österman) och det är större aktiviteter såsom kommunens bussresa under Rally Sweden och näringslivsforumet 100 grader Karlstad.

 

Även om vi politiskt många gånger är oense om hur bra företagsklimat vi har och vilka åtgärder vi borde fokusera på för att få det ännu bättre så är vi fullständigt ense om att näringslivsklimatet är viktigt och att Näringslivsrådet gör en fantastisk ideell insats för att bidra till en förbättring.

 

Stort tack för ert arbete som företagare och som rådsledamöter och jag önskar oss alla ett Gott Nytt Näringslivsrådsår!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: