Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Cirkus Skåre

Under flera år har det funnits ett känt behov av mer sporthallstider i Skåre. Hertzöga och Skåre bedriver en omfattande innebandy- och handbollsverksamhet tex. När Ilandaskolan renoverades så byggdes inte en fullstor idrottshall vilket är kommunens ambition numera vid om- eller nybyggnation av högstadieskolor. Kultur och fritid utredde behov och olika alternativ redan 2015.

Samtidigt fanns det ett lokalt och folkligt engagemang för en större byggnad än en sporthall. Många föreningar, (idrottsklubbar, pensionärsorganisationer, scoutkårer och politiska/fackliga organisationer), gick samman och bildade en förening för ett allaktivitetshus i Skåre. Bygden behövde ett hus med café, möteslokaler och ytor för olika kultur och fritidsändamål. Det skulle också kunna rymma tex det lokala närbiblioteket.

Vi Socialdemokrater delade den här bilden och lovade ett allaktivitetshus i valet 2018. De styrande kontrade med en sporthall och klubbade även en sådan i kommunens budget i juni 2018. Den skulle byggas 2020 och både investering och driftspengar lades in. Nu är vi i 2020 och ärendet är på väg fram inom kommunen. Men det finns ingen detaljplan för det är inte bestämt var den ska placeras och det finns inga beslut om vad den ska innehålla. Under tiden har pensionärsorganisationerna kastats ut ur slöjdsalen på vårdboendet Källan och scoutstugan ska rivas. Nu vill regionen ha bibliotekets lokaler, (som är KBAB:s), för vårdcentralen så kultur- och fritid har ett ärende om var biblioteket eventuellt kan placeras. Ett alternativ som ska utredas är om den nya sporthallen kan vara ett alternativ…

Det är bra att inte göra några förhastade investeringar men samtidigt kan man undra varför inte allt detta har utretts sedan budgetbeslutet i juni 2018. Eller varför inte alla bara kan vara överens om Skåres behov av en större byggnad där det både kan inhysas en sporthall, ett närbibliotek och möteslokaler för föreningslivet. Ett allaktivitetshus vid grusplanen vid Ilandaskolan med andra ord. Det som vi föreslog redan våren 2018!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: