Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Digitala eller fysiska årsmöten

Under våren ställdes många aktiviteter in och en del blir förmodligen aldrig av men årsmöten måste genomföras och därför stundar nu flera digitala sådana för min del. Det handlar om S Karlstad den 27 augusti, S Värmland den 5 september och Svenska Friidrottsförbundet den 12 september. Det är bra att årsmötena blir av men samtidigt aviseras i flera fall reviderade agendor där framförallt motioner och en del mer allmänna strategiska diskussionspunkter skjuts på framtiden.

Det visar att digitala möten är ett alternativ till men inte substitut för fysiska sammanträden. De som hyllar de digitala mötena och menar att de kommit för att stanna även efter pandemin har förstås rätt. De har varit viktiga och nödvändiga under den här perioden och de har kommit för att stanna. Men de har inte kommit för att ersätta alla former av fysiska möten.

Det finns fortfarande ett behov av att ses för att kunna diskutera mer komplexa frågor under längre tid med pauser som möjliggör informella avstämningar. Även under pandemin har tex riksdagen sammanträtt men med färre ledamöter på plats och EU-ledarna sågs fysiskt i somras för att kunna landa den stora överenskommelsen om coronastödet och den nya långtidsbudgeten.

Många arbetsmöten som tidigare varit fysiska blir säkert digitala även under 2021 och framåt men jag tror att när det gäller årsmöten så blir de fysiska igen så snart omständigheterna tillåter!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: