Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Arenautveckling

Igår genomfördes det Arenaforum för arenafrågan som vi Socialdemokrater motionerat om och fått bifall för. Där samlades kommunens olika intressenter, berörda föreningar och intresserade näringsaktörer. Det är glädjande och en styrka att vi har politisk samsyn kring arenautvecklingsfrågan framåt. Det är långsiktiga processer som kräver enighet, tydlighet och uthållighet. Det var i februari 2014 som Arenautredningen, också i politisk enighet, lades fram och sedan dess har en del men inte tillräckligt mycket skett. Men sedan januari i år finns nu en projektledare som driver arbetet och efter nyår går projektet in i en ny fas då det blir mer konkreta överläggningar med olika intressenter från näringsliv och föreningsliv. För det krävs samverkan och det kommer att ta tid att genomföra detta stora projekt i sin helhet. Den uttalade ambitionen är att genomföra detta under tio år 2016-2026.

 

Nya arenor på Tingvalla Sportcenter och Sannafältet Sportcenter har stor betydelse för Karlstads utveckling. Arenorna skapar utrymme för barn och ungdomsverksamhet, möjliggör elitidrottande, skapar förutsättningar för stora event inom både idrott och kultur och de bidrar till förbättrad folkhälsa. Satsningarna gör att fler kan röra på sig och att event- och besöksnäringen kan öka sin omsättning. De nya arenorna ska ha hög nyttjandegrad hela dagen och gärna hela dygnet. Det ska vid behov gå att använda flera arenor till samma evenemang. Avvecklingen av gamla arenor möjliggör en spännande stadsomvandling som skapar mervärden för personer och verksamheter långt utanför idrottens intressesfär.

 

De fem arenor som pekas ut och prioriteras i arenaprojektet är en överbyggnad av ispisten på Tingvalla isstadion (vilket möjliggör en flexiblare användning av isytan), en sporthall för elitändamål (med det menas matcharena för tex handboll, innebandy, basket, volleyboll samt konserter), fotbollsarena, friidrottsarena och en arena för amerikansk fotboll. På Sannafältet finns även utrymme avsatt för en friidrottshall och en motionscentral som ska ha koppling till I2-skogen. På området är redan Friskis & Svettis etablerade och under 2018 flyttas kastplanerna från Norra Fältet dit. Kring isstadion finns sedan tidigare curlinghall, skatehall, racketcenter och innebandyarena. Tillsammans kommer dessa båda sportcenter med koppling till I2-skogen, Sandbäckstjärnet (när det är sanerat) och Norra Fältet att bli ett rejält nav för idrott och friskvård till nytta för hela kommunen och regionen.

 

Det var väl fina julklappar även om de får öppnas först om några år:)

 

Läs mer här:

https://nwt.se/karlstad/2017/12/13/arenaprojektet-hoppas-ta-fart

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: