Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Jubileumsjogg

Så har då Karlstad Stadslopp/Götajoggen firat 40 år. Och det blev en blöt tillställning. Först stekhett så att svetten lackade som aldrig förr och efter 35 minuter kom ett oväder med vindbyar på 20 sekundmeter och spöregn så att löparna såg mer ut som simmare. Men jag kom i mål på 51.53 och även om det var ett par minuter över målsättningen så får jag vara nöjd med tanke på maj månads obefintliga träning och vädret under loppet.

Det var ju lite nyheter kring tävlingscentrum och bana lagom till jubileet. Tävlingsområdet i Museiparken var ett lyft tycker jag jämfört med Sundsta även om det var lite svårt att ta sig fram överallt. Särskilt med barnvagn. Men det är ett mysigt och lummigt område för Miniloppet och nära till lekparken, museet och bibliotekshuset. Det får gärna permanentas för några år framåt.

När det gäller banan så tycker jag att den gamla sträckningen är bättre på så sätt att då är det rejält med publik de sista tunga km in mot mål. Nu var det ju i och för sig storm sista tre km men även i fint väder är det nog begränsat med publik på Borgmästarbron, Borgmästarholmen och längs Sandbäcksgatan. Men heders till alla funktionärer, musikband och åskådare längs banan, ni är ovärderliga hjältar när man kämpar på mot orken och vädrets makter.

Förra året sprang jag för att det var valår, i år fyllde loppet 40 år och nästa år fyller jag själv 40 år. Så det är väl bara att snöra på sig skorna igen då och se till att återigen kommer ner på en tid under 50 minuter. Tack för 40 fantastiska årgångar som betytt så mycket för de enskilda som tränar för och deltar i loppet, för arrangören som får in viktiga pengar till sin verksamhet och till Karlstad som får ett häftigt evenemang med tillhörande folkfest oavsett väder!

Se resultat och läs mer om loppet här:

http://karlstadstadslopp.se/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: