Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Budgetblogg 5

Budgetärendet behandlar inte bara budgeten på omkring 5 miljarder utan hanterar också den strategiska planen med vision och övergripande mål för kommunen. Det är ingen hemlighet att vi Socialdemokrater drivit på flera år för att en ny, uppdaterad och utmanande vision ska tas fram. Efter flera motioner i ämnet så ska det arbetet äntligen startas upp på allvar till hösten och därför lägger vi inget förslag om det i dagsläget.

Vi har också andra förslag när det gäller målområden och övergripande mål för kommunen som vi presenterade vid översynen under förra mandatperioden. Men eftersom de fallit vid flera tillfällen och det är ett omfattande arbete att ta fram relevanta mål med målvärden och indikatorer så väljer vi även där att inte lägga några formella förslag i det här läget.

Men vi vidhåller vår kritik från revideringsprocessen och från behandlingen av årsredovisningen för 2018. Det är alltför allmänt hållna mål och alltför skönmålande beskrivning att alla 22 övergripande mål skulle vara helt eller delvis uppfyllda. Det är naturligtvis inte möjligt i en så stor verksamhet om man satte tillräckligt utmanande mål och följde upp dem med en konstruktivt kritisk hållning. För 2018 slog man fast att flera mål var helt eller delvis uppfyllda trots att det i vissa fall saknades indikatorer helt och i andra fall saknades värden för det aktuella året.

Vi Socialdemokrater vill se skarpare mål med tydligare mätvärden och Karlstads resultat ska relateras till andra kommuner runtom i Sverige. Vi vill också se ett modernt ledarskap, som tar lärdom från såväl andra kommuner, som näringsliv och akademi. Ska Karlstad klara sin roll som länsledande utvecklingskraft, så måste kommunen blicka utåt, inte inåt. Framåt, inte bakåt.

Budgetdebatten i kommunfullmäktige sker tisdag den 18 juni klockan 9.00 och kan följas i radio och på webben. Se detaljer på karlstad.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: