Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Värmland i botten

Det rasar en debatt om förutsättningarna att kunna leva och verka i hela landet och i vårt fall i hela länet. Nu kommer en del kraftfulla förslag från regeringen och samarbetspartierna när det gäller förändringar i det kommunala kostnadsutjämningssystemet och skattelättnader på landsbygden. Det är bra för det behövs krafttag för att vända en del negativa kurvor.

En annan utmaning för Värmland är entreprenörsandan och företagsamheten. Entreprenörskapsforum har presenterat en rapport där Värmland hamnar på en mindre smickrande sista plats av alla regioner. Man har tittat på tretton indikatorer och för Värmlands del noteras sju bottennoteringar och ingen toppnotering. Exempel på indikatorer är: entreprenöriell aktivitet, innovativa produkter i tidigt skede, upplevda affärsmöjligheter och rädsla att misslyckas.

Viktiga områden att arbeta med, enligt rapporten, för att förbättra resultaten är lokalt företagsklimat, attraktiva boendemiljöer och infrastruktur. Imorgon är det startskott för arbetet med att ta fram en ny regional utvecklingsstrategi för Värmland (den sk Värmlandsstrategin). I den måste vi våga prioritera sådant som vi är starka inom såsom skoglig bioekonomi och besöksnäring men också områden som vi är svaga inom. Till exempel entreprenörskap, nyföretagande, infrastruktur och sysselsättning bland unga och utrikesfödda!

Läs rapporten i sin helhet här:

https://entreprenorskapsforum.se/wp-content/uploads/2019/05/Ett_Foretagsamt_Sverige.pdf

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: