Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bostadsbrist i Väse

Jag och regionrådet Åsa Johansson var gäster hos Väse S-förening igår kväll. De bjöd in till diskussion under temat Byggnation i Väse. Åsa var inbjuden i egenskap av ordförande i Sveriges allmännytta (bolaget som samlar allmännyttiga bostadsbolag såsom tex Karlstads Bostads AB). S-föreningen kämpar som så många andra för att få till nya bostäder i Väse.

Det sägs ju ofta att det är nationella regler som hindrar byggnation i de mindre tätorterna men så enkelt är det inte. Vill man bygga kan man bygga och ytterst fattas besluten lokalt… Även S i Karlstad driver frågan om bostadsbyggande i hela kommunen och vi har bland annat föreslagit kooperativa hyresrätter eller att kommunen säljer mark för att möjliggöra satsningar som annars inte blir av. Vi har även drivit frågan om dubbel markanvisning där vi är överens om detta politiskt men ännu har ingen spade satts i backen i vare sig Väse eller Molkom.

Det är positivt att det arbetas med en ny översiktsplan med ökat fokus på hela kommunen, att det tas fram byggvisioner för de mindre tätorterna, att KBAB har fått ökade krav på sig och att avtal om dubbel markanvisning tecknats. Det som däremot återstår är själva bostäderna och ytterst ansvariga för den bristen är förstås den styrande minoriteten M-MP-C-L-KD.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: