Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Företagsklimat i fritt fall

Ni som följt mig ett tag vet att jag brinner för jobbfrågan. Den är central i socialdemokratin där strävan efter full sysselsättning är den överordnade politiska prioriteringen. Alla som kan arbeta ska arbeta och det egna arbetet innebär en frihet för den enskilde att forma sitt liv och ju fler som jobbar desto mera resurser kommer det in till den gemensamma välfärden. Många jobb finns i den privata sektorn och fyra av fem nya jobb skapas i små och medelstora företag. Därför är företagsklimatet så viktigt.

Idag var det återigen dags för Svenskt Näringslivs årliga ranking och för Karlstads del blev det en mindre smickrande plats 101. Ett tapp med 37 placeringar på ett enda år. Den sämsta placeringen sedan undersökningen infördes. Nästan alla undersökningsområden visar en nedgång.

Karlstads bästa placering är 35:a år 2008. Det moderatledda styret i Karlstads kommun har på alla sätt försökt att trolla bort den här negativa utvecklingen. Man har ändrat på målsättningen, sänkt ambitionsnivån när det gäller olika indikatorer, bytt rankingsystem och framförallt sagt nej till alla våra konstruktiva förslag.

Istället handlar allt om företagsbesök, företagsmingel, servicegarantier och nu senast införandet av en Krångelombudsman. Men det som är krångligt att förstå är det blågröna styrets syn på näringslivspolitik. Vi har istället frågat företag och näringslivsorganisationer vad kommunen borde fokusera på och då är det inte trevliga fikastunder utan reformer och attitydförändringar. Vi kämpar vidare med vårt Handslag med näringslivet och våra 100 förslag för ett bättre företagsklimat samtidigt som styret äter bullar och dricker kaffe på vägen mot nya bottennoteringar…

Läs mer här:

https://www.foretagsklimat.se/

https://www.socialdemokraternakarlstad.se/var-politik/100-forslag-for-ett-forbattrat-foretagsklimat-i-karlstad/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: