Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Karlstads sociala klyftor

Vi får ofta höra att det blågrönt styrda Karlstad växer. Att fler flyttar hit och att medborgarna generellt sett är nöjda med kommunen och dess service. Det är positivt men man måste också våga titta bakom genomsnitt och medeltal. Den här starka utvecklingen kommer inte alla till del. Det finns stora skillnader i livsförutsättningarna beroende på var du kommer ifrån och var du bor. Så kallade socioekonomiska faktorer.

Det skiljer markant i medellivslängd, utbildningsnivå, skolresultat, hälsostatus, inkomstnivå, anslutningsgrad i idrottsföreningar och kulturkonsumtion. Mellan bostadsområden, mellan våra tätorter och framförallt mellan människorna i vår kommun. Socialdemokraterna har skrivit en motion till kommunfullmäktige där vi föreslår en förnyad socioekonomisk analys. Vi vill att den kompletteras med en redovisning av skolresultat och vi föreslår också en kartläggning över vilka resurser som finns för avgiftsfri fritidsverksamhet, kultur och idrott i de olika bostadsområdena. Med resurser i det sammanhanget så menar vi tillgång till lokaler och ytor för spontanidrott, kommunala verksamheter i området, aktiva föreningar och studieförbund. Alla goda krafter behövs för vårt gemensamma samhällsbygge och för ökad jämlikhet.

Vi känner oro över att många barn och unga växer upp under ekonomisk utsatthet med allt vad det innebär av riskfaktorer inför framtiden. Det är bara med medvetna politiska beslut vi kan göra skillnad. Det förutsätter att man både har insikten om skillnaderna, viljan att förändra och förmågan att fatta de nödvändiga besluten. Det goda samhället bygger vi tillsammans genom tillit och gemensamt ansvar. Eller med Socialdemokraterna Karlstads ledord: Hälsa, glädje och gemenskap!

Läs mer här:

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: