Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

En bättre ledare

Under hösten och vintern hade jag förmånen att gå Sveriges Kommuners och Regioners, (SKR), ledarprogram för kommunalråd och regionråd. Det är öppet både för styrande och opposition, stora och små kommuner/regioner och alla partier. Det gör sammansättningen unik och formatet med fyra dygnsinternat på Långholmens konferens i Stockholm gör att alla blir fullt fokuserade på utbildningen och man kommer varandra väldigt nära.

Varje tillfälle hade ett tema, det var olika gäster och vi jobbade både individuellt och i grupp. Lena Lindgren från SKR höll samman hela kursen och gruppen på ett föredömligt sätt. Vi var knappt 20 deltagare och kursen har funnits några år och utvecklats utifrån tidigare årskullars feedback så det var verkligen ett givande, högaktuellt och relevant innehåll. De teman som vi gick igenom var Styrning och ledning, Samspel och kommunikation, Det politiska ledarskapet och Demokratin och omvärlden.

Utöver det formella kursinnehållet så lärde jag mig otroligt mycket av de andra deltagarna och de situationer och erfarenheter som de varit med om. Varje tillfälle inledde vi med en så kallad inflygning där var och en fick prata av sig om det som hjärta och huvud var fullt av. Så att vi skulle landa in på samma ställe. Det kunde vara politiska eller privata frågor och det var nästan alltid helt olika saker för alla men med stor igenkänningsfaktor.

Hade vi samlats idag så skulle alla garanterat prata corona och det hade verkligen varit intressant. Kursen är över och vi har inte den möjligheten men jag känner mig ändå bättre rustad och tryggare i den här situationen mycket tack vare SKR:s ledarprogram. Stort tack för att jag fick medverka!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: