Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Ett mer jämställt Karlstad

Socialdemokraterna är ett feministiskt parti och vi vill se ett mer jämställt Karlstad. Jämställdhetsfrågan har fått stå tillbaka kraftfullt under de tio år som moderaterna styrt kommunen. Vårt förslag är att Karlstad sätter upp målet om att vara Sveriges mest jämställda kommun. För att nå dit behövs ett nytt och strukturerat jämställdhetsarbete.

Vi föreslår som tidigare att kommunen inrättar ett samarbete med Karlstads universitets centrum för genusforskning. Vi vill se jämställdhetsbudgetering och en kunskapsbank under kommunstyrelsen där förvaltningar och bolag kan lära av varandra. Arbetsmarknads- och socialnämnden ges i uppdrag att förstärka arbetet mot familjevåld och sexhandel. Vi vill se fler icke-traditionella yrkes- och studieval och vi vill se särskilda insatser för kvinnors företagande. Om kvinnor startade företag i samma utsträckning som män så skulle det innebära många nya företag och arbetstillfällen.

Sedan tidigare är vi kritiska till att kommunen inte längre mäter jämställdheten bland de förtroendevalda. Socialdemokraterna har strikt varvade listor och i princip hälften kvinnor och hälften män i alla nämnder och styrelser. Även bland våra gruppledare som är vice ordföranden är det hälften-hälften. Detsamma gäller inte det blågröna styret som har en kraftig slagsida till förmån för männen. När vi följde upp det i våras så var det bland deras ordinarie ledamöter i nämnder och bolagsstyrelser 68 % män och 32 % kvinnor. Bland ordföranden var det 76 % män och 24 % kvinnor.

Läs hela vårt budgetförslag här:

https://usercontent.one/wp/www.socialdemokraternakarlstad.se/wp-content/uploads/2020/10/S-budget-2021-2023.pdf

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: