Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Folkhälsomyndighetens uppdrag

Folkhälsomyndigheten har som alla statliga myndigheter en förordning med instruktion och ett årligt regleringsbrev. Där framgår att Folkhälsomyndigheten har ett nationellt ansvar för folkhälsofrågor. Uppgiften är att främja en god och jämlik hälsa, förebygga sjukdomar och skador samt verka för ett effektivt smittskydd och skydda befolkningen från olika former av hälsohot. Verksamheten ska stå på vetenskaplig grund.

I uppdraget ingår också att bidra till att uppnå det folkhälsopolitiska målet att skapa samhälleliga förutsättningar för en god och jämlik hälsa i hela befolkningen och sluta de påverkbara hälsoklyftorna inom en generation. Det är ett viktigt mål som handlar mycket om att få dem som inte rör på sig alls eller mycket lite att börja röra på sig och få fler att äta mer hälsosamt.

Jag förstår att myndigheten nu måste diskutera gymmens regler och förutsättningar men tycker också att man kunde vara mer proaktiv kring alternativ fysisk aktivitet. Det är ett fruktansvärt tufft läge i vårt samhälle men också en möjlighet att få fler att röra på sig i vardagen. Utomhus. Till ingen eller en mycket låg kostnad. Då kan vi pressa tillbaka smittspridningen och samtidigt närma oss det folkhälsopolitiska målet!

Läs mer om Folkhälsomyndigheten här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: