Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Alarmerande brist

Jag är lite omtumlad den här helgen måste jag erkänna. Jag är ju förste vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och jag vet så väl att vår verksamhet är bred och spänner över många områden. Så jag brukar inte bli förvånad längre när jag hör om något nytt ansvarsområde, såsom fettavskiljare eller avtal om tv-antenner på våra vattentorn. Eller när vi jagar olovliga bryggor i älven och felaktigt placerade gatupratare på gågatorna.

Det är klart att det ska vara ordning och reda i kommunens verksamheter. Men när vi lägger tid och resurser på sådana saker så utgår jag ifrån att en del, ännu mer prioriterat är omhändertaget. Såsom brandlarm på våra skolor till exempel. Igår hörde jag från en väldigt trovärdig källa att så inte är fallet. Att Skåreskolan, där jag till och med själv har bonusbarn som går, inte har något brandlarm installerat. Utan att det är på gång nu. År 2020. Jag frågade två gånger och fick samma svar. Men självklart ska jag undersöka detta med förvaltning och det politiska styret till veckan.

Om det är så tycker jag personligen att det är en skandal av stora mått. Vi socialdemokrater sätter barnen främst i stadsplaneringen och jag kommer att följa upp detta och begära en förteckning över vilka förskolor och skolor som i så fall saknar brandlarm. Nu talas det om att sätta upp bevakningskameror på utsidan av diverse skolor runtom i kommunen men jag kan nog tycka att vi bör installera brandlarm på insidan först. På CCC där jag och kommunledningen sitter testas brandlarmet titt som tätt…

Idag är det första advent och många tänder levande ljus. Det är mysigt och det behöver vi i år mer än på mycket länge. Men vi vet också att ett och annat ljus glöms bort och att risken för bränder är större vid den här tiden på året. Så håll ut och blås ut!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: