Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Krossade drömmar kan förverkligas

Så kom då till slut det slutgiltiga beslutet när det gäller en eventuell bergtäkt i Ulvsby. Mark- och miljööverdomstolen sa nej i fredags. Vilken lättnad och glädje för grannar och bygden, vilken stolthet för oss som politiskt gjort vad vi kunnat för att stoppa dessa planer och vilken möjlighet nu att utveckla Ulvsby med omnejd när kommunen nästa år drar igång byggvisionen för området.

Det här ärendet har levt i 12-13 år och jag själv har varit djupt involverad de senaste 6-7 av dem. Själva bergtäktsfrågan har levt parallellt med ett annat kommunalt ärende, nämligen frågan om en ny masshushållningsplan. De har levt i symbios med varandra eftersom i gällande översiktsplan från 2012 pekas området ut som en potentiell plats, (men inte uttryckligen som lämplig), för en bergtäkt. Samtidigt beslutade kommunfullmäktige 2012 att en masshushållningsplan skulle tas fram där man tydligare pekade ut lämpliga platser för olika täkter. Den planen är ännu inte antagen. Det finns nu efter snart tio år en samrådsversion ute och där ligger fokus på att utöka täktverksamheten där det redan finns befintliga täkter. Och Ulvsby finns inte med i den.

Nu spelar inte det någon roll för nu har rättsväsendet sagt nej. Men det här visar att politiska prioriteringar har betydelse. Vissa beslut implementeras blixtsnabbt. Privatiseringen av tre kommunala vårdboenden är ett sådant exempel, det genomfördes på några månader trots en pågående pandemi med särskilt stor påverkan just inom äldreomsorgen. Söndagsstängt på stadsbiblioteket klubbades i december förra året och genomfördes nu i januari. Ny masshushållningsplan har inte det moderatledda styret haft lika bråttom att fram men nu kan krossade drömmar bland befolkningen i Ulvsby ändå förverkligas!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: